2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

Pamatų užpylimas smėliu

Dar prieš gerą savaitę pamatai buvo užpilti smėliu. Dėkui kaimynui, kuris parūpino puikaus smėlio už puikią kainą.

Kadangi neturėjau galimybės pasportuoti su šiupeliu ir viso smėlio sukasti į pamatą pats, teko samdyti "račioką", o pačiam šiek tiek pasidarbuoti kastuvu palyginant smėlį pamato viduje.





Na ir galutiniai vaizdeliai:

Jei dar ištaikysiu laiko, kol dar neužšalo reikės smėlį suvibruoti su vibro plokšte (~70 kg). Gal kas žinote Vilniuje kur galima pigiai ją išsinuomoti? Senukus ir Stokker žinau :)

12 komentarų:

  1. Vibravimo tikrai nereikia - palis lietus kelis katus ir taip suvibruos, kad 100 metų. Priedo darant grindis taip ar taip reikės vibruoti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. As nevibruociau dabar, per ziema ir taip gerai susigules.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir aš dar abejoju dėl vibravimo, todėl greičiausiai to ir nedarysiu. Dėkui už padėjimą apsispręsti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kiek supylet smelio kubu i pamatus?
    Gal turite pigesnio smelio kontaktu, nes kaip tik dairomes jo dabar savo pamatams uzpilti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tiksliai negaliu pasakyti :(
    Pirkau 10 savivarčių po 16-18 kubinių metrų.
    Žinoma, kad liko, tačiau kiek, sunku pasakyti, manau kad liko ~4 savivarčiai

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikas, as vat galvoju, kad pries uzpilant smeliu pamatus, vertetu issivedzioti i skirtingus namo kampus laistymui skirta vandentieki, tokiu atveju butu veliau maziau kasinejimo, o ir pats vandentiekio vamzdis butu paklotas gyliau. Kaip manai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ka galbut vertejo issivedzioti, tai nuline kanalizacija, bet kiek maciau, daugelis ja veda veliau - kasinejasi.
    O laistymo vandentieki tai jungsiu is vienos vietos (katilines), nes nuo salcio reikes saugoti viena taska, o ne kelis. Be to vamzdzio paslepimo gylis, manau, visiskai neturi prasmes. Juk jis bus pamato viduje, tai temperatura nenukris labai zemai ir vamzdis neuzsals, o kad tikrai neuzsaltu - tai reikia ji deti grindu siltinimo sluoksnyje arba virs jo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. laistymo vandentieki isvesi tik vienoje namo vietoje? O kaip kitas namo kampas, iki ten vesi paprasta slanga, ar kasi i grunta?
      As tai manau isvest viena salia katilines, o kita priesingoje namo puseje. Katilineje nuleist vandeni, manau bus paprasta, irengus katilineje nuleidimo trisaki, o vat su kitoj pusei esanciu kranu, nelabai sugalvoju, kaip apsisaugot nuo uzsalimo, nebent tik, atsukus ta pati trisaki, ir prapusti ta kitoj pusei esanti kraneli...

      Panaikinti
  8. Tai va, kad ir problema su tuo kitu kranu. Arba daryti kokio 1 metro ilgio nuolydi kiaurai per pamata ar siena ir krana atsukus, vanduo isbegtu, o tiek jau neuzsals (tikriausiai), arba kaip ir rasei prapusti. Bet man kazkaip nei vienas nei kitas variantas siuo metu neatrodo tinkamas. Slanga juk gali nusitempti kur nori :). Bet cia dar toli, todel gali atsirasti ir vamzdis palei pamata isoreje, o pries ziema - praputimas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nelabai supratau, ka jus turite mintyje su kraniuko ir vamzdziu nuolydziais. Kur gyvenam, lauko vanduo - skirtingose namo pusese irengti du kraniukai, pajungimas rusyje, kraniukai virsuje. Pries kiekvienus salcius atjungiame vandeni ir paliekame atsuktus kraniukus. Kiek gyvename, dar nei kart nebuvo problemu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tame ir esme, kad nera rusio ir palikti atsukto kranelio kaip ir neiseina...

      Panaikinti
  10. Jei vamzdyje žiemos metu užšals vanduo, tai jis susprogdins vamzdį. Ateinant šalčiams riekia padaryti taip, kad vandens vamzdyje, kuris gali užšalti, nebebūtų. Taigi vanduo turi pats išbėgti, o tam reikalingas tinkamas nuolygis, arba reikia vandenį iš vamzdžio išvaryti jį išpučiant. Kažkada dar skaičiau, kad yra kažkoks prietaisėlis, kuris iš krano praleidinėja šiek tiek vandens, tai jis vamzdyje ir neužšąla, tačiau tai naudotina tik per pirmąsias šalnas.

    AtsakytiPanaikinti