2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Langų ir apsauginių žaliuzių montavimas

Vis suku galvą kaip tinkamai sumontuoti langus ir apsaugines žaliuzes, kad nesigautų šalčio tiltai.
Jei žaliuzes montuoti tiesiai prie mūro ar lango rėmo, tai tikrai nieko gero nebus, nes šaltis per aliuminį eina puikiai. Be to dar noriu maksimaliai rėmą "paskandinti" šiltale, kad būtų dar šiltesnis.Pateikiu Jūsų diskusijoms savo pamąstymus brėžinių pavidalu. Rėmas planuojamas 5-6 kamerų kuo šiltesnis. Žaliuzių kreipiančiosios montuojamas ant 8 mm diametro smeigių

Pirmas brėžinys lango viršus, antras - šonas, o trečiasis - apačia.

Be to dar esu girdėjęs apie apsaugines žaliuzes su tinkuojamomis dėžėmis ir kreipiančiosiomis. Gal galite pasidalinti informacija?

20 komentarų:

  1. butu ziauriai idomus variantas, kaip montuojamos apsaugines zaliuzes, kai jau baigta visa apdaila. ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kadangi sienos dar nepastatytos, tai neturetu buti problemu ir su apdaila :). Zaliuzes bus montuojamos pries isores apdaila

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikas,
    Pirma bėda - brėžiniuose langai sustatyti blokeliuose...realiai jie turi atsidurti šiltinimo sluoksnyje, taip žymiai sumažinsi šilumos nuostolius per lango-sienos sandūrą. Jei rūpi namo šiluma - į tai verta atkreipti dėmesį. O su žaliuzėm yra puikus sprendimas, kai susukimo dėžė įrengiama patalpoje, ne lauke:
    http://www.domuslumina.lt/lt/products/apsaugines-zaliuzes1/apsaugines-zaliuzes---termoline/
    Man, deja, jos buvo per vėlu montuoti, joms reikia palikti vietos angoje...pasidomėk, manau šiltinimo atžvilgiu tai geriausias sprendimas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dekui uz komentara. Taip zinau sia zaliuzes, bet turiu kelis neaiskumus:
    1. Ar nebus salcio tiltas per kreipianciaja i lango rema (jei nebus paliktas siltalu uzpildytas tarpas)?
    2. Ar nebus salcio tilto per zaliuziu deze, kuri yra virs lango ir kurios siluminis laidymas yra mazesnis nei siltinimo sluoksnis (ar ja reiketu siltinti is vidaus)?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,

    Kontaktų neradome, tad rašome čia.
    Turime Jums bendradrabiavimo pasiūlymą dėl tekstų šiam blogui.
    Jei domintų, susisiekite su mumis adresu vadyba@eglesum.lt

    AtsakytiPanaikinti
  6. Patiksliname el.pašto adresą: vadyba@eglesum.com

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki,
    Tai gal jau sumontavote tuos langus? Laiko nemažai prabėgo, tai spėju, kad tik blogą apleidote, o su darbais turbūt pasitūmėjote gerokai per vasarą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Deja :(
    Su statybomis nieko nepasistumejau. Finansai neleidzia.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokios naujienos dėl šių žaliūzių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir mane domina kaip juda darbai, nes priėjom prie to pačio etapo, tai smalsu kaip fasadinės žaliuzės atrodo, kokia kaina ir ar nusprendėt su elektriniu valdymu, kaip norėjot?

      Panaikinti
  10. Beveik per metus laiko pasikeitė mano požiūris dėl langų montavimo. Langus montuosiu išnešdamas į šiltinimo sluoksnį, todėl ir viso mazgo konstrukcija turės keistis. Tik dar nesugalvojau kaip. O žaliuzės tai tikrai bus, tik dar keli klausimai - norečiau su elektriniu valdymu, tačiau tai sudaro pusę kainos t.y. 6 tūkst.

    AtsakytiPanaikinti
  11. geras straipsnelis,rekomenduojiu.www.sproject.lt

    AtsakytiPanaikinti
  12. Apsauginės žaliuzes labai geras dalykas, svarbiausia, kad viena kartą, bent jau mano manymu, tai net išgelbėjo mūsų turtą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Na, mes turim apsaugines zaliuzes domus lumina isigije. Naudingas dalykas, gal ir neapsaugo, bet bent jau suteikia daugiau laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveikas draugeli Paulėnai, tai ką Kauną į Vilnių iškeitei??? Ten namus stataisi? Po interneto platybes klaidžiodamas ir domėdamasis statybomis visai va netyčia ir buvusį klasioką suradau :) Jei vis dar be langų ir žaliuzių gyveni tai gal kada kaip nors padėsiu išsimušant nuolaidas kaip buvusiam klasiokui, su langais pats dirbu o jei domins būtent domus luminos kokios žaliuzės taip pat turiu kontaktų ten tai būtų galima pabandyt gaut papildomų nuolaidų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visada malonu sulaukti palaikymo :). Namas jau gerokai pagražėjęs, su langais ir iš lauko aptaisytas, tik čia info nesukėliau. O dėl žaliuzių kaip tik su Domus Lumina ir bendravau, tai tikrai reikės kontaktų, tik dar nežinau kada. Atsiūsk savo kontaktus į paulenas eta gmail.com.

      Panaikinti
  15. ar įmanoma pačiam susimontuoti apsaugines žaliuzes? planuoju užsakinėti ši čia http://www.baremarytai.lt/apsaugines-zaliuzes/, tai įdomu kaip daryt su montavimu..

    AtsakytiPanaikinti
  16. Naudingas dalykas apsauginės žaliuzės. Spėjome apie tai pagalvoti kol dar nebuvo baigta apdaila.

    AtsakytiPanaikinti