2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Pamatų šiltinimas 2 diena

Šį savaitgalį ištaikiau progą ir padirbėjau prie pamatų.
Suklijavau 1 kub. metrą polistitrolo.
Kadangi tai vidinis siltinimo sluoksnis ir dirbau ties pagalbinių patalpų ar vidinių sienų pamatu, tai buvo naudojamas 5 cm storio EPS 70 polistirolas.
Keletas foto dienos viduryje:

Jau pabaigus darbą (nuo laikino kalniuko):
Siek tiek kitu kampu:


Polistirola klijavau siais klijais:

Dirbant su jais reikia atkreipti dėmesį, kad uzpurskus ant polistirolo lapo, reikia palaukti ne porą minučių, kaip parašyta instrukcijoje, o kokias 4 ar 5. Tada puikiai prilimpa.
Tuos pačius klijus panaudojau ir polietileno klijavimui ant pamato. Tai dariau dėl to, kad mažiau įmirktų polistirolas. Manau, kad blogiau tikrai nebus.

Liko nusipirkti 10 cm storio polistirolo ir suklijuoti ant likusių trijų sienų.
Vis dar sau neatsakiau, ar verta klijuoti 10 cm iš vidaus, ar pilnai užtektų ir 5 cm storio šiltalo.

17 komentarų:

  1. Sveiki, o galit rekomenduoti savo arcihtekte? (inani@one.lt) Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dabar dirbu su architektu. Darbai iki galo dar nebaigti, todėl rekomenduoti dar negaliu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš taip pat negaliu apsispręsti dėl pamatų šiltinimo. Daug kas šiltina, bet yra nemažai manančių kad tai tik pinigų mėtymas. Kitas dalykas, jei jau šiltinti, tai kuom šiltinti? Paprastu polistirolu ar ekstrudiniu? Paroc iš viso siūlo šiltinti tik vidų, be išorės, ir vatą siūlo naudoti: http://www.paroc.com/SPPS/Lithuania/BI_attachments/PDF/RC-03.pdf

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šioje nuorodoje yra karkasinio namo shema. Kadangi šio tipo name laikančioji siena yra "šilta", todėl ir nėra būtinybės šiltinti iš išorės. Su mūrine siena šiltinimas iš išorės būtinas, nes susidarys šalčio tiltas iš pamato per sienos apačią ir į namo vidų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na dėl paroco vatos po žeme tai kreivai atrodo, niekad nedėčiau. iš patirties žinau kad net drėgname ore būnantis EPS įgeria nemažai drėgmės. Šilumos laidumo koeficiantas EPS po žeme didinamas 0.01, tai skaičiuojamasis gausis ~0.048, kai ekstrūdinio XPS ~0.029.pamatams po žeme naudoti reiktų ekstrūdinį polistirolą, kuris drėgmės neįgeria.

    AtsakytiPanaikinti
  6. EPS dedamas tik is vidaus, bei uzpilant zeme bus apdengtas su plevele. Is isores dar nenusprendziau kas bus

    AtsakytiPanaikinti
  7. labas yra pigesnes putos paieskok tikrai rasi tik ml ziurek nes vienu buna 560ml o kitu 800ml o butelys vienodo dydzio, o puta galima aptepti disperbit bitumine mastika, kad ultavioletas neveiktu ir nuo dregmes izoliuosis, sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal ir yra pigesniu, bet kai šiam darbui nereikėjo net vieno balionelio, tai perdaug neprašoviau :). Butu gerai, kad parašytum kokios putos.
    Be to man kyla klausimas del isoriniu sienų šiltinimo - kas geriau klijai ar putos?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, CT84, kurį naudojate, yra patys geriausi EPS klijai. Jei finansiškai išgalite ir toliau juos naudokite!
    Dėl EPS storio. Iš vidaus gal ir užteks 5cm, bet laukui reikėtų nepagailėti. Čia koją gali pakišti sienos konstrukcija, pvz klinkeris - teks kokybę aukoti dėl grožio.
    XPS yra brangus, pigesnis tarpinis produktas yra geoporas. Bet jei apsaugosite EPS nuo drėgmės tiks ir EPS. O čia matau bėdą. Prieš betonuojant rostverką reikėjo po horizontaliu šiltinimu patiesti plėvelę, kurią būtumėt užlenkę į viršų po pamato abipusio apšiltinimo taip šoninį EPS apsaugant nuo drėgmės. Todėl išorej nepagailėkite litų atspariam XPS arba geoporui. Mano žiniomis gruntiniai vandenys pavojingi EPS'ui ne tik dėl laidumo didėjimo bet ir šarmų, kurie ardo EPS.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Pas mane gruntiniai vandenys yra labai giliai (zvyras), todėl dėl jų nepergyvenu. Pamato išorei planuoju 15 cm šiltinimą EPS, apsaugant jį membrana Korys http://www.lemora.lt/hidroizoliacija/1637-hidroizoliacine-membrana-korys-.html arba analogiška. Kol kas dar nenusprendžiau kaip bus, nes reikia dar palyginti kainas XPS, geoporas ir EPS+Korys.

    AtsakytiPanaikinti
  11. O kokia bus sienų išorės apdaila? Čia man toks klausimas pasistojo paskaičius apie 15cm pamatų išorės šiltinimo storį...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Apsiltinimas Neoporu 25 cm ir tinkas.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Pažįstama situacija- ir nostalgiška ir džiugu, kad jau praeitį, šiuo metu langus jau susidėjom, ir prieš porą savaičių stogą pasibaigėm, kiek išeina dirbam viduje dabar.
    Sėkmės darbuose!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ar užtenka grindims 10 cm putplascio?
    Ar tikrai ne per mazai?

    AtsakytiPanaikinti
  15. jus ka visai durni ,juk polisterolas dregno aplinko prisitrauke dregmes vandens,ar nesate mate slapio polisterolio, slapias polisterolis praleidzia salty ,tik ne [polesterolas , atsibuskite ,cia meistru melas kvailiukams

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pritariu unknown, polisterolas - labai prastas pasirinkimas šiltinant pamatus. Geriausia tokiems darbams yra naudoti mineralinę akmens vatą - ji leidžia vandens garams lengvai judėti, nekeičiant pačios akmens vatos šiluminių savybių. Todėl nekils tokių problemų kaip su polesterolu, jog bus praleidžiamas šaltis ar užsiveis pelėsis.

    AtsakytiPanaikinti
  17. As tai tikrai nuosirdziai rekomenduoju https://www.gamo.lt/ , puikus patarimai, bendravimas.

    AtsakytiPanaikinti