2009 m. liepos 27 d., pirmadienis

Sunkiausias popierinis etapas baigtas

Taigi pagaliau, turime gerų žinių dėl komunikacijų projekto.

Jis pagaliau patvirtintas ir rankose turiu statybos leidimo kopija.

 

Dabar su šiuo popierium keliausiu į savivaldybę ir prašysiu projektavimo sąlygų sąvado.

 

Pradedam naują etapą J

7 komentarai:

  1. nesuvokiu. Jeigu turi statybos leidima, kam tas savadas? Juk savadas pacioje pradzioje imamas, kad projektuoti projekta, o paskui pagal projekta isduodamas leidimas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip turiu statybos leidima, taciau ne namui, o komunikacijoms. Namui leidimo nebus - be komunikaciju statybos leidimo iki sklypo ribos. Tokie buvo priimti nutarimai savivaldybeje ir pirkdami sklypa mes ta zinojome, todel jokio siurprizo, taciau norisi, kad viskas vyktu greiciau. Taciau ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nesigaudau tuose leidimuose. Jus nusipirkot zemes ukio paskirties zeme? Jei teisingai suprantu jusu sklypas netoli miesto ribos, vilniaus rajonui priklauso, bet bus visos miesto komunikacijos ir del to reikia to komunikaciju leidimo?

    Buciau dekingas jei placiau papasakotum ka, kaip nusipirkot ir kur, o svarbiausia kodel, reikejo(kia) kreiptis tvarkant popierius.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sklypas buvo pirktas namu valdos paskirties. Dar anksciau savininkui rengiant sklypo padalijimo ir detaluji plana Vilniaus rajono savivaldybe irase, kad turi buti naudojami miesto vandens ir nuoteku tinklai. Kol nebus siu tinklu patvirtinto projekto, mes negalime toliau judeti su musu namo popieriais - net projektavimo salygu savodo neisduoda, o tai pati pradzia. Nors guodzia tai, kad nereikes rupintis jokiais vandens valymo irenginiais, vandens greziniais ir elektros atvedimu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Supratau. Tai privalesit isivesti tuos tinklus, o sildymas? Neprivaloma jungtis prie miesto? Ar jau aisku kiek kainuos sitas prijungimas? Ateiciai idomu kokie "paslepti" mokesciai jei pirciau sklypa arti miesto. ;) Aciu!

    P.S. O dujos ten yra? Jungsites?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kiekviena situacija unikali. Sildysiuos dujomis, nes jos yra netoli, tai ir bus atvestos iki sklypo.
    Visu komunikaciju atvedimo iki sklypo yra aiski ir sutarta su buvusiu savininku, kuris tuo rupinasi, 50000 lt uz viska. Tai paskaiciavau, kad jei daryti atskirai (grezini vandeniui, nuotekas) nelabai pigiau gaunasi, o dar ir veliau rupintis praktiskai niekuo nereikes.
    O Vilniaus r. savivaldybe vercia jungtis prie miesto vandens ir nuoteku tinklu, nes nenori veliau busimu problemu del nuoteku duobiu ir nezinia kiek vandens greziniu.

    AtsakytiPanaikinti