2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Pirmo aukšto grindys

Prasidėjo pirmo aukšto grindų ruošimas betonavimui.
Sumuštinis iš apčios:
Sutankintas smėlis
Juoda 200 mk plėvelė
2x10cm EPS 80 suklotas persidengiant
Juoda 200 mk plėvelė
Vielos tinklas
Pertvaroms palikti 10 cm grioviai, į kuriuos atsiguls M14 armatūra
 









26 komentarai:

  1. kodel EPS80, ne EPS100?

    P.S. Pasireklamuosiu, prisiskaitinejes cia visu jusu pradejau ir as bloga vesti :) http://niuniauskas.blogspot.com/, dar ne tiek pazenges, bet gal is labiau patyrusiu sulauksiu patarimu/kritikos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad bus pakankamas ir toks. Beje ir gamintojas deklaruoja, kad pakanka: http://www.kaunosilas.lt/gaminiai/siloporas-eps-80/

      Panaikinti
  2. Sveikučiai, tai kaip Tamstos gyvenat? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gyvenam gerai, tik kad blogo niekaip neatnaujinu. Darbai gerokai pasistūmėję, nei įrašai rodo :)

      Panaikinti
  3. Įdomu, ar likot patenkinti pasirinktu grindų paruošimu betonavimui? Ar jau išbetonavot?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, kodeėl dėjote juodą celofaną jei reikalaujama dėti krepotą popierių, ar geotekstilę?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na kai grindys buvo liejamos, tai visi taip darydavo. Apatinis plėvelės sluoksnis saugo nuo drėgmės iš apčios, viršutinis - nuo betono sukritimo į tarpus. Be to plėvelės kaina yra gerokai draugiškesnė nei geotekstilės.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dejome trisluoksni parketa. Jis buvo klijuojamas prie grindu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip darbai einasi, kokiame etape esate? Gal jau gyvenate naujame name?

    AtsakytiPanaikinti
  8. O tai visur dėjote parketą? Turbūt vonioje ir virtuvėje plyteles rinkotės? Mes rinkomės geotekstilę, nes sakė, kad ji geriausia.

    AtsakytiPanaikinti
  9. O tai visur dėjote parketą? Turbūt vonioje ir virtuvėje plyteles rinkotės? Mes rinkomės geotekstilę, nes sakė, kad ji geriausia.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kokią šildymo sistemą naudosite namie? Įdomu būtų sužinoti, ar prieš renkantis statybos medžiagas pagalvojote apie šildymo sistemos rūšį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kadangi pats statausi nama, ir statybos jau eina ant pabaigos, labiausiausiai aktualu paklausti ar rinkotes rekuperacija bei jos sistemas? Idomu suzinoti kuo daugiau nuomoniu, nes rekuperatoriai nera pigus malonumas, todel manau svarbu suzinoti visus ju teikiamus pliusus ir minusus.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai svarbu geras apšiltinimas, nes tada yra padidinama varža ir geriau išlieka šilumą, ko pasekoje sumažinami šildymo kaštai.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Statyti namą tikrai didelis stresas. Procesas apima ne tik planavimą, bet ir rangovo išsirinkimą, procesų derinimą, medžiagų parinkimą bei išsirinkimą. Šiuo metu jau baigėme namą "dėžutę" ir ieškome šildymo sistemos. Vėl gi klausimas, ar geriau patiems įsirenginėti, ar samdytis šildymo kompaniją, kuri ir parinktų ir sumontuotų. Nes kainų skirtumas gan didelis darantis patiems. Nors, žinot, kaip būna, gal tik atrodo, kad pigiau darantis patiems, paskui du kartus tektų atriekti, kai viskas suges.
    Šiuo metu žiūrinėjam oras vanduo sistemą. Sužavėjo www.saulesbroliai.lt siūlomi paketai, vidutiniškai už 6 kW įrenginį su montavimu suma siekia 6500. Kokie jūsų komentarai?
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vienareikšmiškai rekomenduojame rinktis kompaniją, tinkamas pastato šiltinimas - vienas svarbiausių uždavinių. Galite dabar bandyti patys ir atrodys, kad sutaupysite, bet jeigu nepasiseks, turėsite ilgalaikių didelių išlaidų ir permokėsite ne vieną ir ne du kartus. Aeroterminis šildymas šiaip visai gerai, tačiau, mano manymu, jis ne itin tinkamas mūsų geografinėje plotumoje. Bet jeigu jau norite rinktis jį, rinkitės. Jeigu norėsite sutaupyti, būtinai darykite grindinį šiltinimą - veikia kur kas geriau nei paprasti radiatoriai. Daug naudingos informacijos apie pastatų šiltinimą ir kaip jį atlikti teisingai rasite čia.

      Panaikinti
  14. Jau jei apsisprendi siltintis, tai daug reikia info pasirankioti, atsiliepimus rasti,o ne siaip pulti vardan pasiltinimo, mes tai pasirinkome https://www.gamo.lt/

    AtsakytiPanaikinti
  15. grindinis šildymas yra mano svajonė, dabar turim radiatorius, vaikštom su kojinėm, nors namas A+ energinio naudingumo. o kaip pas jus?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Būtinai atlikite pastato energinio naudingumo sertifikavimą Pastatų sertifikavimas

    AtsakytiPanaikinti
  17. Siūlau užsisakyti pastato energinio naudingumo sertifikatą: Pastatų sertifikavimas

    AtsakytiPanaikinti
  18. panašu išmanote savo darbą, gal ir stogus dengiate? Gal žinot kokie yra geri namu stogu tipai?

    AtsakytiPanaikinti
  19. mes irgi geotekstilę dėjom, rekomendavo pirkti, nes geriausia ir kaina patraukliausia. kol kas gailėtis nesimato prošvaisčių :D

    AtsakytiPanaikinti