2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Pirmo aukšto statybų pabaiga

Taigi praėjus gerai savaitei buvo pakeltos pirmo aukšto sienos, sudėtos sąramos, pabaigtas mūryti garažas, išlietas žiedas perdangai ir išlieta garažo murloto tvirtinimo betoninė juosta su ankeriais.
Darbai vyksta tikrai sparčiai - mūrininkai tikri šaunuoliai.

 Dedama pirmoji sąrama virš garažo vartų.
Sąramas pirkau pagamintas.
Pradžioje buvau suplanavęs sąramas lieti vietoje, nes Arko M18 ir M15 blokeliams standartinių nepavyko rasti. Tačiau viename iš blogų gavau patarimą kreiptis į UAB "Gelmesta", esančią Vievyje. Ten bendravau su Donatu. Rezultatu likau tikrai patenkintas, viskas buvo atlikta laiku ir už priimtiną kainą, nors reikėjo gaminti dvi nestandartines sąramas vitrinoms (foto žemiau). Tikriausiai kils klausimas kaip su atvežimu. Man pavyko surasti kas atvežtų šį krovinį iš Vievio iki sklypo už 150 lt (Jei kam reiks  863300012 Stanislovas).


Kranas buvo samdomas atskirai, nes su fiskaru būtų sudėtinga sudėlioti sąramas, o ir kaina gaunasi ta pati.
Kranininko kontaktai, jei kam reikia Viktoras 868795329.

Kitą dieną buvo užbaigtos namo sienos ir pradėti montuoti klojiniai žiedui.




6 komentarai:

  1. Smagu matyt kaip kyla sienos! :)

    Toks klausimėlis dėl sąramų, ar Arko blokai tokie stiprūs, kad sąramas galima dėti tiesiai ant jų? Klausiu nes mums visur prieš tai išliejo betoninius padus, ant kurių vėliau buvo dedamos arba liejamos sąramos, blokai keraminiai, bet gal yra nevienodos taisyklės skirtingiems blokams.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arko blokeliai ir keramikiniai atsparumu gniuzdymui labai panasus, todel tsip vadinamos pagalves , tikriausiai , dedamos kai reikia padeti dvi saramas salia viena kitos arba kai langu aukstis neatitinka blokeliu aukscio.

      Panaikinti
    2. Mūsų atveju nei viena nei kita priežastis iš jūsų minėtų, manau, kad betonas tiesiog geriau paskirsto apkrovas.

      Panaikinti
  2. vadinamos pagalves po sarama dedamos esant nelygumams tarp angos krastu (kai muro aukstis skiriasi viename kraste nuo kito) paprastai to neturetu buti, bet realybeje murininkai be to retai kada apsieina, pagalves storis priklauso nuo nelygumo. taip pat gali buti dedama del to, kad saramos aukstis neatitinka su blokelio auksciu, ar del kitu geometriniu priezasciu. siaip ar taip po sarama privalo buti kazkokia pagalvele, jei muras lygus, ji turetu buti bent siules storio. Tai butina del to, kad sarama ant muro niekada nesiguls idealiai, i viena muro dali ji remsis labiau i kita maziau, todel vietinio gniuzdymo plotas murui gali sumazeti, pvz del akimi nematomo nelygumo sarama labiau atsirems i muro briauna, ja labiausiai ir slegs, todel muras toje vietoje gali trukti.Del tos priezasties po sarama turi buti sluoksnis skiedinio, kuris sukietejes perduos apkrova visu plotu i mura.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokio tipo vartai bus motuojami jūsų name :) ?

    AtsakytiPanaikinti