2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Pamatų statybos

Baigiu susitarti su pamatų statytojais.
Apklausiau tikrai nemažai firmų ir asmenų.
Kaip jau buvau rašęs buvo likę du.
Kadangi kainos tokios pat, tai pasirinkimą nulėmė, pažįstamo rekomendacija, kad darbai buvo atlikti kokybiškai ir atliktu darbu liko patenkinti.
Darbų pradžia numatoma rugsėjo 19-20 dienomis.

Jei kam įdomu - kaina už 1 kūbinį metrą pamato 800 lt, be užpilimo, hidroizoliacijos ir šiltinimo iš šonų. Iš apačios bus, bet kiek supratau, tai daroma daugiau ne dėl šilumos, o dėl to, kad polistirolas sugertų grunto vaikščiojimus

6 komentarai:

  1. Hmmm, o ne pigiau pamatų blokeliais? Sau kai primečiau - lyg ir pigiau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš pirmo žvilgnsio gal ir pigiau. Aš taip pat domėjausi pamatais iš HAUS blokelių. Kaina buvo mažesnė, bet paskaičiavimuose pamatas buvo siauresnis (20 cm vietoje 30) ir žemesnis (50cm vietoje 60) tai vertinant kaina praktiškai išsilygina. Jei daryčiausi pats, gal ir dirbčiau su blokeliais, tačiau samdant esminio skirtumo nėra. O pamatai ne ta vieta kur reikia taupyti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip skaičiavai? Bandau skaičiuoti, bet kol kas nieko nesuprantu - kainos atrodo kaip nuo lubų nupaišytos. Jokios logikos :D Tiksliau, logika yra - jei su tuo patogiau dirbti, tai tas kainuoja brangiau - nes vis tiek pirksi :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. As pats neskaičiavau, o buvau užklausęs kas stato pamatus iš blokelių (nerijus.dumbliauskas​ - eta - gmail.com)
    Kaina gavosi mažesnė, bet kaip ir rašiau, ne visai ta vieta kur reikia taupyti. Čia gal ir nėra mano tiesos, bet statausi sau, tai ir negaila. Daryčiau pardavimui - butu blokeliai ir pigiau ir greičiau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū! Man patiko betoniniai blokeliai, atrodo, kad be klojinių pavyks beveik monolitą pasidaryti :)
    Paklausiau gamintojų papildomos informacijos, jei jie kalbės su manim - savo bloge parašysiu.
    Man labai įdomų jūsų patirtis - mes nuo jūsų atsiliekam keliais žingsniais, taigi jūsų patirtis - kaip tik tai, ką mes neužilgo darysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Svarbu, dar pasidaryti grunto tyrimus, nuo to labai gali viskas pasikeisti

    AtsakytiPanaikinti