2009 m. birželio 4 d., ketvirtadienis

Po truputį į priekį

Šiandien komunikacijų projektas tūrėtų pasiekti Vilniaus miesto savivaldybę ir reikia tikėtis kitą savaitę bus patvirtintas.

Nors nedidelis, tačiau žingsnelis į priekį popierizmo tvarkymo fronte.

 

Artėjant atostogų sezonui su architekte sutarėm, kad iki Liepos pradžios mes galutinai susigyvensime su projektu ir per Liepos mėnesį turime tikslą būti pasiruošus gauti statybos leidimą, jei žinoma, bus visi tam reikalingi dokumentai, kurių gavimas, deja, bet nuo mūsų nelabai priklauso.

 

Susibraižius architektūrinę dalį, darysimės ir konstrukcinę, nes namutis bus karkasinis ir dar keliose vietose ne taip jau paprastai išsprendžiama konstrukciškai, tai pasitikėti statybininkais neišeina.

 

6 komentarai:

  1. Noriu pastebėti, kad yra geriausia, kai konstrukcinius brėžinius daro ta įmonė, kurios darbininkai ir stato... jokių nesusipratimų tada...
    Kitas dalykas, kad toje vietoje galima ir pataupyti, nes kai kurios įmonės už konstrukcinius brėžinius pinigų neprašo, jei jau namas yra statomas su ta įmone ;)
    Kukliai priminsiu, mes taip pat papildomai už konstruktyvą neapmokestiname, jei namą mes ir statome :)

    Linkiu sėkmės,

    Svajūnas,
    mob. tel. 8 656 10606,
    info@karkasinis.eu,
    www.karkasinis.eu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hm, as manau, kad konstukcini projekta turetu daryti neepriklausiomas konstruktorius, idant galetum tikrinti kaip tavo statybininkai dirba.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl konstrukcijos tai reikia paspaust kiek galima konstruktorių kad nenusifantazuotu. pas mane Jungtinių pajėgų konstruktoriai prifantazavo metalines kolonas ir keletą nešančių metalinių konstrukcijų, kurios po to tapo švelniai tariant nemažais pinigais. Po to prifantazavo klijuoto medžio gegnes - kurias šiek tiek pamodifikavus projektą pavyko pakeist paprastomis per vidurį paremtomis gegnėmis.
    "Kas gali paneigti kad konstruktoriai gauna procentą už vieną ar kitą konstrukcinį sprendimą"

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jeigu konstruktorius, statybinininkų komanda ir tiekimas yra vienas darinys - visi dirba, kad Užsakovas liktų patenkintas. Bet jeigu jie priklauso skirtingoms interesų grupėms - gali būti visokiu fokusų, tsakant :)

    Svajūnas
    www.karkasinis.eu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kyla klausimas, kam dirba statybininku komanda. Kadangi architektas vistiek imho turi parengti projekta, kuris tiktu ir patiktu uzsakovui. Taip, kad jeigu ir projektuoja ir stato viena saika, manau, kad tai nera kazkoks stebuklas.

    AtsakytiPanaikinti